closed Momenteel gesloten     mail  info@seogi.nl
Update 5 mei 2020: Vanaf nu wereldwijd beschikbaar, dus ook in Nederland!
In de strijd tegen marktplaatsen als Amazon en om retailers te helpen in deze moeilijke tijd, gaat Google gratis Google Shopping vermeldingen mogelijk maken. De wijziging is echter permanent en maakt deel uit van een lange termijn visie van het bedrijf.

gratis shopping adsDe homepage van Google (die veruit het meest bekeken wordt) toont nog steeds alleen maar betaalde vermeldingen, maar op het Shopping-tabblad zijn binnenkort naast betaalde advertenties, ook gratis vermeldingen bescnikbaar. Op deze manier krijgen retailers dus extra exposure zonder hiervoor te hoeven betalen.

Het aanbieden van de productgegevens gaat op dezelfde manier als bij de betaalde variant, namelijk middels een Product Feed die je indient via het Google Merchant Center. Hier kun je aangeven dat je je producten op alle platformen van Google wilt tonen, om zo in aanmerking te komen voor de gratis vermeldingen.

Vanaf eind april is het voor retailers in de VS al mogelijk hier gebruik van te maken. Voor het einde van dit jaar moet deze mogelijkheid wereldwijd zijn uitgerold, aldus Google.

 
checked Ruim 10 jaar ervaring   checked Officieel Google Partner   checked Duidelijke rapportages   checked Transparante kostenstructuur