closed Momenteel gesloten     mail  info@seogi.nl

Sinds enkele dagen ontvangen we meerdere verontrustende telefoontjes van klanten dat Google hun bedrijf als “Tijdelijk gesloten” heeft gemarkeerd, terwijl ze helemaal niet gesloten zijn. Wat is er aan de hand en hoe los ik dit op?

closed

tijdelijk geslotenMet name lokale winkels
Na onderzoek blijkt dat Google inderdaad bepaalde winkelcategorieën (tijdelijk) sluit, naar aanleiding van de corona-maatregelen. Veel winkels in ons land zijn echter nog gewoon open en dus is dit ten onrechte. Hierbij is Google wel vrij selectief en het lijkt met name om lokale winkels te gaan.

Verwarring
Het is echter onduidelijk waarom Google deze maatregel neemt, het zorg namelijk voor de nodige verwarring bij klanten er ergernis bij ondernemers. Gelukkig is deze ‘sluiting’ weer makkelijk ongedaan te maken.

Oplossing
Om je winkel weer te openen op Google, zoek je op je eigen bedrijfsnaam in Google. Je ziet nu aan de rechterkant je bedrijfsvermelding staan, inclusief de melding “Tijdelijk gesloten”. Als je deze melding uitvouwt, kun je aangeven dat je winkel toch open is. Op het moment dat je een geverifieerde eigenaar bent van de betreffende vermelding, zal Google je bewerking meteen accepteren en staat je winkel weer als “Open” vermeld. Als dit niet het geval is, zal Google de bewerking een beoordelen en kan het enkele dagen duren voordat je winkel weer open is.

 
checked Ruim 10 jaar ervaring   checked Officieel Google Partner   checked Duidelijke rapportages   checked Transparante kostenstructuur