closed Momenteel gesloten     mail  info@seogi.nl

Google test momenteel een nieuwe advertentie-extensie voor zijn tekstadvertenties, de zogenaamde 'Lead-extensie'. Met deze extensie is het mogelijk om direct vanuit de adverentie een lead te ontvangen.

Een geinteresseerde kan direct zijn naam, telefoonnummer en e-mail adres achterlaten, zonder dat hij eerst naar jouw website geleid wordt. Google kan de ingevulde data direct naar je CRM-pakket sturen, zodat je een realtime inzicht krijg in je leads.

Dit is zeer interessant voor het B2B-segment, omdat deze branche veelal met offerte-aanvragen werkt. Deze kunnen dus nu rechtstreeks vanuit een tekstadvetentie gedaan worden. In onderstaande afbeelding een voorbeeld van hoe deze extensie eruit ziet.

De functie zit momenteel nog in beta-fase en het is nog de vraag of Google deze extensie daadwerkelijk gaat uitrollen. In 2010 en 2011 is er namelijk een soortgelijke beta-test geweest, maar deze functie is toen nooit uitgerold. Hopelijk gaat dat nu wel gebeuren!


lead extension
Voorbeeld van de nieuwe 'Lead Extensie' in Google Ads

 
checked Ruim 10 jaar ervaring   checked Officieel Google Partner   checked Duidelijke rapportages   checked Transparante kostenstructuur