open Wij zijn geopend      tel   073 - 888 1770
Als ondernemer met een webshop heb je diverse mogelijkheden om je producten te etaleren en onder de aandacht te brengen bij consumenten. Voor veel mensen (Google heeft een Europees marktaandeel van 90%) is de zoekmachine van Google het startpunt van hun zoektocht naar een product. Ik vertel graag iets over wat Google Shopping voor jou kan betekenen en de komst van Google’s eigen marketplace: Shopping Actions.

Dit blog is geschreven door: Mirthe Simoen, copywriter bij EffectConnect.

Tegenwoordig zijn er zo veel webshops dat het lastiger wordt om online gevonden te worden met je producten. Je zou meer geld kunnen uitgeven aan online marketing, maar er is nóg een effectieve(re) manier om jouw producten gevonden te laten worden: het verkopen op marketplaces. Wist je dat zelfs de meeste consumenten hun online zoektocht beginnen op een marketplace?

Eerder deze maand kondigde Google officieel aan dat er advertenties naar Google Discover zouden komen. Als onderdeel daarvan gaf Google een voorbeeld van nieuwe Google Discovery-advertenties voor de Android- en iOS-feed, evenals voor Gmail en YouTube. Deze advertenties zijn nu over de hele wereld beschikbaar.

Update 5 mei 2020: Vanaf nu wereldwijd beschikbaar, dus ook in Nederland!
In de strijd tegen marktplaatsen als Amazon en om retailers te helpen in deze moeilijke tijd, gaat Google gratis Google Shopping vermeldingen mogelijk maken. De wijziging is echter permanent en maakt deel uit van een lange termijn visie van het bedrijf.

Sinds enkele dagen ontvangen we meerdere verontrustende telefoontjes van klanten dat Google hun bedrijf als “Tijdelijk gesloten” heeft gemarkeerd, terwijl ze helemaal niet gesloten zijn. Wat is er aan de hand en hoe los ik dit op?

 
checked Ruim 10 jaar ervaring   checked Officieel Google Partner   checked Duidelijke rapportages   checked Transparante kostenstructuur